Cabernet Sauvignon, kralj med rdečimi vini

Cabernet Sauvignon vas bo očaral s svojim razkošnim karakterjem, intenzivno rubinasto rdečo barvo, sadnim vonjem in prefinjenim okusom, zato bo nedvomno prava izbira za številna decembrska druženja ali pa kot spremljava ob prazničnem kosilu ali večerji. 
V 17. Stoletju v jugozahodni Franciji je prišlo do nenamernega križanja dveh sort, rdečega Cabernet Franca in belega, Sauvignon Blanca, tako je nastala najbolj priljubljena sorta med rdečimi vini – Cabernet Sauvignon.  Je rdeča sorta vina, ki je v svetovnem merilu poleg Chardonnaya ena najpogosteje gojenih trt. Je bolj kompleksno, večplastno vino z višjimi tanini in svojevrstnim značajem.

Grozdje za Cabernet Sauvignon zlate linije je bilo selektivno ročno trgano. Vino odlikujejo intenzivna rubinasta barva, saden vonj in edinstven okus. Vonj je saden, kjer prevladuje jagodičevje obogateno s pikatnim notami paprike, tobaka in črnega popra. Je harmonično vino, polnega telesa z bogato in tipično taninsko strukturo. Po-okus je dolg, elegantno zaokrožen z notami vijolic in sladiča. Odlično se poda različnim vrstam zrelega sira, jagnjetini, divjačini in rdečemu mesu.

V sodelovanju s kulinaričnim blogom 220 stopinj poševno smo za prihajajoče praznike pripravili odličen recept pljučne pečenke, ki se odlično ujema s Cabernet Sauvignonom.
Malo ga dodajte v brusnično omako, večino pa ponudite ob jedi in pričarajte vašim gostom pravo kulinarično poslastico.
 
 
 

Več o ZLATI LINIJI Jeruzalem Ormož

Zlata linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož predstavlja izbor najboljšega iz vinogradov. V njih se prepletajo stoletna tradicija vinarstva in sodobni pristopi enologov. Slednji so pri kreiranju teh ekskluzivnih vin sledili skrbno izbrani poti, od izbora najboljših trsov in leg vinogradov do ročnega trganja grozdja in skrbnega negovanja vina v kleti. Tako je prav vsaka kapljica ohranila žlahtnost terroirja. Zlato linijo je vinar Puklavec Family Wines prvič predstavil javnosti letos maja, in sicer s tremi vrhunskimi vini Sauvignon, Sivi pinot in sladki Traminec & Rumeni muškat, konec leta pa dodajajo prestižni liniji še četrto vrhunsko vino – rdeči Cabernet Sauvignon.